Liesveldsesteeg

Brakel bouwt aan de toekomst

Locatie: Liesveldesteeg, Brakel
Omvang: maximaal 4 woningen
Type: twee woningen in één woongebouw of vrijstaande woningen
Kavelgrootte: circa 668 m2
Planstatus: onherroepelijk vastgesteld bestemmingsplan: wonen
Start verkoop: in verkoop

Bouwkavels Liesveldsesteeg

Brakel
Brakel ligt in het westelijke deel van de Bommelerwaard. Het dorp telt ruim 3000 inwoners, heeft meerdere voorzieningen en twee basisscholen. De ligging van het dorp aan de Waal en nabij Loevestein en Munnikenland is schitterend. Dichterbij ligt Huize Brakel met het achterliggende bos met moestuin en ruïne.
De oudste bekende vermelding van Brakel stamt uit 1228 (‘Bracle’). De naam is mogelijk een samenstelling van het Germaanse ‘brako’, dat varen betekent en ‘lo’, loofbos op een oeverwal. Een dorp met historie en karakter. En dat merk je!

Woongebied
Aan de noordzijde van de Liesveldsesteeg zijn vier landelijk gelegen bouwkavels te koop. En een agrarische perceel van ruim 2 hectare. Hierdoor heeft u blijvend vrij zicht op de Waaldijk!
De vier bouwkavels bieden plaats aan twee vrijstaande woningen of twee 2-onder-1 kapwoningen (vier eengezinswoningen).

Kavelverkoop
De bouwkavels met ieder een oppervlakte van circa 668 m2 bieden plaats aan twee 2-onder-1-kapwoningen (vier eengezinswoningen) of twee vrijstaande woningen. Wanneer u kiest voor een 2-onder-1-kapwoning kunt u in samenspraak met uw toekomstige buren werken aan een mooi eindresultaat. Door de aankoop van twee bouwkavels krijgt u de beschikking over één zeer ruime kavel van maar liefst 1.336 m2 voor de realisatie van een vrijstaande woning.
De koper is vrij in de keuze van architect en aannemer en heeft derhalve de vrijheid om naar eigen inzicht een bouwplan in te dienen. De kavels worden bouwrijp aangeboden, waarbij de benodigde nutsvoorzieningen in de Liesveldsesteeg aanwezig zijn. Tot de kosten koper behoort ook de omzetbelasting (21%) over de verkochte bouwkavel.

Kavel 1: VERKOCHT
Kavel 2: VERKOCHT
Kavel 3: 668 m² €175.000,-
Kavel 4: 668 m² €175.000,-
Kavel 5: 668 m² €175.000,-
Kavel 6: 668 m² €175.000,-

Bestemmingsplan en richtlijnen
Om het plan Liesveldsesteeg mogelijk te maken is het bestemmingsplan aangepast. Het ‘Wijzigingsplan Liesveldsesteeg’ is op 23 mei 2017 vastgesteld door het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel en vervolgens onherroepelijk in werking getreden. De bouwkavels hebben in dit wijzigingsplan de bestemming ‘Wonen’. Voor nadere informatie omtrent het bestemmingsplan kunt u de website van de overheid (www.ruimtelijkeplannen.nl) raadplegen.

Met betrekking tot de mogelijkheden in het bestemmingsplan kunnen o.a. de navolgende bouwmogelijkheden worden teruggelezen:
- 2-onder-1-kapwoning inhoud: max. 600 m3, exclusief vergunningsvrije mogelijkheden
- Vrijstaande woning inhoud: max. 750 m3, exclusief vergunningsvrije mogelijkheden
- Bijgebouwen max. 100 m2

Welstand
De welstandsnota dient bij ontwikkeling in acht te worden genomen. Via deze link komt u op de betreffende welstandsnota.

Agrarische cultuurgrond
Aan de achterzijde van de bouwkavels is een agrarisch perceel gelegen met een oppervlakte van ruim 2 hectare dat als uitbreiding van de kavels kan worden aangekocht. Het agrarische perceel is op dit moment in gebruik als bouwland. Op dit perceel is geen omzetbelasting (21%) maar overdrachtsbelasting verschuldigd. Onder omstandigheden is vrijstelling van overdrachtsbelasting mogelijk.

Overige informatie
alle vermelde maatvoeringen zijn indicatief en kunnen geen rechten aan worden ontleend;
aanvaarding in overleg.

Bouwkavels Liesveldsesteeg

Heeft u interesse in dit project, bent u nieuwsgierig wat wij nog meer voor u kunnen betekenen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op. We vertellen u graag meer.

Roel Kiewiet

PHTB

0487-512147
raadgevers@delorijn.nl

WonenindeBommelerwaard.nl is een initiatief van Gemeente Zaltbommel en Het Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard.