De Waluwe

1 Bouwkavel

Locatie: De Waluwe, Zaltbommel

Momenteel staan er geen kavels in de vrije verkoop.  Eind 2018 begin 2019 brengen we weer kavels in de verkoop. Als hier meer informatie over beschikbaar is vermelden wij dit op deze website

Bouwkavels De Waluwe

Zaltbommel

Aan de rand van Zaltbommel vindt u gebied De Waluwe. Een levendig gebied dat zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een woon-, werk- en leefgebied voor jong en oud. De ontwikkeling van gebied De Waluwe is uitgevoerd in twee deelplannen die verbonden worden door de realisatie van een parkeiland.

De Waluwe

Geklemd tussen bestaande woonwijk De Vergt, de Rijks weg A2 en de N322-Steenweg vormt gebied De Waluwe een verbintenis tussen enerzijds de reeds gerealiseerde gebouwen (A2-zijde) en anderzijds het historische centrum van Zaltbommel. Het woongebied bestaat uit twee deelgebieden waarvan deelgebied I is ontwikkeld in de periode vanaf 1995 tot 2006. Deelgebied II wordt een nieuw modern woongebied waarbij leven, ontmoeten en spelen de centrale thema’s zijn.

De Waluwe II heeft een duidelijk herkenbare stedenbouwkundige identiteit waarbij het groene karakter (het parkeiland) en de openbare structuren in oost-west richting nadrukkelijk de identiteit van de wijk bepalen. De beoogde woningtypes en -dichtheid sluiten aan bij het omliggende straatbeeld en de ruime variatie in woningbouw van deelplan De Waluwe I.

Om het nieuwe gedeelte toch onderscheidend te maken en tegelijkertijd in verschijning aan te laten sluiten is gekozen voor een jaren ’30-stijl die ook de woningbouw van De Waluwe I kenmerkt. Hierdoor ontstaat er, ondanks de diversiteit, toch een duidelijke samenhang in bouw.

Vanuit De Waluwe is zowel het stadscentrum van Zaltbommel als het centrale station op fietsafstand bereikbaar. Per auto is er een directe aansluiting naar Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en ‘s Hertogenbosch dankzij de naastgelegen A2.

Woongebied

Aan de rand van Zaltbommel ligt het gebied ‘De Waluwe’. Het is een levendig gebied dat zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een woon-, werk- en leefgebied voor jong en oud. Op het Koning Willem-Alexanderpark (ook wel parkeiland genoemd) van circa 1, 6 ha staat recreatie centraal. Hier geven wij vijf kavels uit met zicht op het eiland. De oppervlakten variëren van circa 515 m² tot 630 m².

De verkoopprijs bedraagt € 402.50 p/m² v.o.n.

Kavel 1:   515 m²  VERKOCHT

Kavel 2:  530 m²  VERKOCHT

Kavel 3:   530 m²  VERKOCHT

Kavel 4:   537 m²  VERKOCHT

Kavel 5:   630 m²  VERKOCHT

Op de verkavelingstekening vindt u de oppervlakten en de maten per perceel. Het hekwerk aan het water plus 1 meter grond is en blijft eigendom van de gemeente.

Momenteel staan er geen kavels in de vrije verkoop.  Eind 2018 begin 2019 brengen we weer kavels in de verkoop. Als hier meer informatie over beschikbaar is vermelden wij dit op deze website.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Diels van de gemeente Zaltbommel. Haar contactgegevens staan onder aan deze pagina vermeld.

Bestemmingsplan

Voor het vigerend bestemmingsplan Waluwe II fase 2 klikt u hier.

 

Foto’s header van Bas Moerman en Sherry van de Velden

De Waluwe

Heeft u interesse in dit project, bent u nieuwsgierig wat wij nog meer voor u kunnen betekenen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op. We vertellen u graag meer.

Franca Diels

Medewerker Vastgoed & Projecten
Gemeente Zaltbommel

0418-681681 / 06-29016793
fediels@zaltbommel.nl

WonenindeBommelerwaard.nl is een initiatief van Gemeente Zaltbommel en Het Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard.