De rijke historie van de Bommelerwaard

Het gebied gelegen tussen Maas en Waal staat bekend om haar rijke historie. Slot Loevestein maakt hier een prominent deel van uit met als meest bekende gevangene de wereldberoemde rechtsgeleerde Hugo de Groot. Zijn befaamde ontsnapping in een boekenkist is nog steeds een verhaal dat velen weet te boeien. Maar ook in de dorpskernen in het gebied is de historie snel te vinden. Restanten van kastelen en historische bouwwerken zijn geheel of gedeeltelijk bewaard gebleven.

Uniek zijn kasteel Nederhemert en kasteel Ammersoyen, maar ook het woonhuis van de beruchte Gelderse veldheer Maarten van Rossum dat tegenwoordig fungeert als museum ‘Het Stadskasteel’. Meer recent is de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een opvallende verdedigingslinie met tal van batterijen, veelal gelegen in een schitterend landschap. Ook Slot Loevestein maakt deel uit van deze verdedigingswerken. Er is in de omgeving dan ook altijd wel een uitje te bedenken waarmee het weekend gevuld kan worden.

Unieke ligging

De Bommelerwaard is een eiland midden in het rivierenland tussen de Maas en de Waal. Het bestaat uit het grondgebied van de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel.

Dankzij de gunstige ligging van de Bommelerwaard in het hart van Nederland, direct aan de A2, het spoor en de rivieren de Maas en de Waal, biedt het gebied goede woon- en werkmogelijkheden.

Voorzieningen

De Bommelerwaard beschikt over een ruim aanbod aan opleidingen. Zowel op het gebied van regulier basisonderwijs als ook de diverse mogelijkheden van speciaal en voortgezet onderwijs. Naast de educatieve mogelijkheden beschikt het gebied over moderne sportaccommodaties. Zo wordt er momenteel bij Zaltbommel een groot nieuw sportcomplex aangelegd met 7 voetbalvelden en 3 hockeyvelden.

Recreatie

Heerlijke fietstochten, lange wandelingen, het kan allemaal in de Bommelerwaard. In de uiterwaarden en de komgronden, ervaar je de rijke natuur van het gebied. Een wandeling door het centrum van Zaltbommel toont daarnaast weer haar mooie gevels, oude stadswallen en natuurlijk de herkenbare en beroemde Bommelse Toren van de Sint Maartenskerk. Een ambiance die op veel fietsers en wandelaars een betoverende uitwerking heeft. De Bommelerwaard kent diverse recreatiegebieden, waaronder bijvoorbeeld de Zandmeren bij Kerkdriel. 

Maatwerk

Zoekt u een kavel of woning die u niet kunt vinden? Wonen in de Bommelerwaard helpt u graag om toch het huis van uw dromen te vinden of de plek waar u dit zelf kunt realiseren. Neem contact met ons op om te zien wat wij voor u kunnen betekenen.

Wilt u meer informatie over de projecten?

WonenindeBommelerwaard.nl is een initiatief van Gemeente Zaltbommel.